Текстът за алкохол в парка може да се окаже излишен

stat 09:26  |  12 октомври 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Текстът за алкохол в парка е един от най-дискусионните тестове в новата наредба Текстът за алкохол в парка е един от най-дискусионните тестове в новата наредба
Сн.: Shutterstock

Текстът за употребата на алкохол в парка в Новата наредба за ред в София може да се окаже излишен, каза общинският съвет Иван Илиев.
"За много дискутирания текст за алкохолни напитки, които водят до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите, направихме няколко консултации предишните дни и с юрист, може би този текст ще се окаже излишен”, уточни Иван Илиев.

По думите му на 19 октомври ще бъде проведено обществено обсъждане на текста за алкохола като причинител на обществения ред, който е различен от новата наредба.

Фандъкова: Забраните в новата нарадба са дискусионни >>>

Председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет уточни, че санкциите имат за цел да дисциплинират гражданите, т.е. да не се допуска презентирането на едно или друго нарушение.

Той изброи и някои от конкретни текстове, които се различават от настоящата наредба. 

"Един от важните текстове, това е шумът. Лятото има много жалби и за да стигнем до този проект на наредба работихме в работна група почти цялата 2016 година. Мога да отбележа и още няколко неща – забраняват се в сгради етажна собственост, шумни увеселителни прояви от 22.00 до 08.00 часа, също така осигуряваме интервали за почивка на гражданите от 14.00 до 16.00 часа. Същото е и със свиренето на музикални инструменти и различни други форми на пеене и обучение, които текстове ги има и в сегашната наредба, но просто сме ги прецизирали", каза общинският съветник.

Разнопосочни са мненията на хората за наредбата, коментира още Илиев.


Премиери

120 удара в минута

120 удара в минута

"120 Beats Per Minute": История, посветена на борбата със СПИН и гей-активизма в началото на...

Дъвка за балончета

Дъвка за балончета

Биляна и Калин се срещат случайно след двайсет и пет години, за да си спомнят първата любов,...

Всички премиери »

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Къщата с часовника

Непосредствената близост на ресторант „Къщата с часовника” до бив ...

Клуб/Бар на деня

image

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК