Текстът за алкохол в парка може да се окаже излишен

stat 09:26  |  12 октомври 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Текстът за алкохол в парка е един от най-дискусионните тестове в новата наредба Текстът за алкохол в парка е един от най-дискусионните тестове в новата наредба
Сн.: Shutterstock

Текстът за употребата на алкохол в парка в Новата наредба за ред в София може да се окаже излишен, каза общинският съвет Иван Илиев.
"За много дискутирания текст за алкохолни напитки, които водят до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите, направихме няколко консултации предишните дни и с юрист, може би този текст ще се окаже излишен”, уточни Иван Илиев.

По думите му на 19 октомври ще бъде проведено обществено обсъждане на текста за алкохола като причинител на обществения ред, който е различен от новата наредба.

Фандъкова: Забраните в новата нарадба са дискусионни >>>

Председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет уточни, че санкциите имат за цел да дисциплинират гражданите, т.е. да не се допуска презентирането на едно или друго нарушение.

Той изброи и някои от конкретни текстове, които се различават от настоящата наредба. 

"Един от важните текстове, това е шумът. Лятото има много жалби и за да стигнем до този проект на наредба работихме в работна група почти цялата 2016 година. Мога да отбележа и още няколко неща – забраняват се в сгради етажна собственост, шумни увеселителни прояви от 22.00 до 08.00 часа, също така осигуряваме интервали за почивка на гражданите от 14.00 до 16.00 часа. Същото е и със свиренето на музикални инструменти и различни други форми на пеене и обучение, които текстове ги има и в сегашната наредба, но просто сме ги прецизирали", каза общинският съветник.

Разнопосочни са мненията на хората за наредбата, коментира още Илиев.


Премиери

Геобуря

Геобуря

В бъдещето технологията, която контролира времето, контролира и света. Светът ще преживее бурни...

Честита смърт

Честита смърт

От режисьора на "Паранормална активност: Маркираните" (2014) и от продуцента на "Джезабел",...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Арменски ресторант Egur Egur

Менюто е фокусирано върху избрани ястия от арменската кухня, приг ...

Клуб/Бар на деня

image

Magnito пиано бар

Разположено в две зали с размери на помещенията, едната парти зал ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК