Борисовата градина с Алея на птиците

stat 09:00  |  13 октомври 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Хранилка за птици (сн. архив) Хранилка за птици (сн. архив)
Сн.: БДЗП

С уъркшоп, посветен на птиците и тематично обучение за деца, ще бъде открита новата Алея на птиците в парк "Княз-Борисова градина" на 14 октомври от 11.00 часа.
Събитието е част от кампанията на Столична община за отбелязване на 135 години от създаването на най-големия парк в София, съобщиха от общината.

Табели, които разказват за най-характерните и най-любопитните навици на птиците, обитаващи парка, ще бъдат разположени покрай една от централните му алеи, която се намира покрай стадион "Българска армия", успоредна на бул. "Цариградско шосе" /в близост до "Маймунарника"/.

В рамките на инициативата ще бъде обособено и място за хранене на птици, на което всеки желаещ, ще има възможност да се опита да нахрани сам, от ръката си, птица в парка.

Уъркшопът и обучението за деца ще бъдат проведени от специалистите от Българското дружество за защита на птиците и ще продължат от 11.00 до 14.00 часа на обособена локация покрай Алеята на птиците.

За участие са канени всички деца /и техните родители/ на възраст между 3 и 12 години, като единственото условие за участие е всеки да си донесе празно пластмасово шише и 2 молива.


Премиери

Честита смърт

Честита смърт

От режисьора на "Паранормална активност: Маркираните" (2014) и от продуцента на "Джезабел",...

Геобуря

Геобуря

В бъдещето технологията, която контролира времето, контролира и света. Светът ще преживее бурни...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Арменски ресторант Egur Egur

Менюто е фокусирано върху избрани ястия от арменската кухня, приг ...

Клуб/Бар на деня

image

Magnito пиано бар

Разположено в две зали с размери на помещенията, едната парти зал ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК