Зала ”Фестивална” отвори врати като ”Асикс Арена”

stat 09:49  |  13 ноември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Официално се откри основно реконструираната и обновена зала ”Асикс Арена” (бивша зала ”Фестивална”) Официално се откри основно реконструираната и обновена зала ”Асикс Арена” (бивша зала ”Фестивална”)
Сн.: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха реновираната зала "Асикс Арена" (бивша зала "Фестивална")
В неделя тя отвори врати за първото лекоатлетическо състезание от 2011 г. насам.

В залата се събраха над 250 деца на възраст от 5 до 13 г., които участват в петия турнир от лекоатлетическата верига GO!KIDS!, организиран от спортен клуб "Приорити спорт" на Магдалена Христова.

Асикс Арена", каквото е новото има на зала "Фестивална", претърпя цялостна реконструкция, като ремонтните дейности стартираха в първия мандат на Кралев като министър на спорта.

В обновяването и модернизирането на обекта са инвестирани 7 милиона лева. От тях 4 милиона лева са собствени средства на търговско дружество "Академика 2011" ЕАД с принципал ММС, а останалите 3 милиона лева са осигурени по договор за енергийна ефективност.

На 26 юли 2017 г. бе сключен договор за спонсорство между "Академика 2011" ЕАД и "Асикс", по силата на който фирмата за спортна екипировка ще подпомага издръжката на съоръжението със 100 000 лева годишно за период от 6 г.

След ремонта капацитетът на залата е увеличен на 2270 седящи места с възможност да бъдат настанени до 6000 души за концерти и масови прояви. Всички седалки са подменени. Инсталирано е най-модерно и качествено спортно оборудване - пълен комплект пособия за лека атлетика и писта с четири коридора от реномирания производител "Мондо".

Обособени са ВИП ложа, помещения за администрация, персонал, отбори, съдии, делегати, допинг контрол и сектор за медиите. Осигурен е достъп за хора с увреждания както в състезателната зона, така и на трибуните. По време на реконструкцията са въведени мерки за енергийна ефективност и изолация на стените и покрива, в резултат на което разходите за отопление и консумативи ще намалеят осезаемо с 40%.

Освен основното си приложение за лека атлетика, залата е подходяща и за много други спортове като футзал, гимнастика, танци, аеробика, бойни спортове, фитнес и др.Премиери

Матилда

Матилда

"Matilda", "Mathilde": Любовта между руския император Николай Втори (Ларс Айдингер) и...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

Кинофестивал за алтернативни начини на учене

Център за култура и дебат „Червената къща“, Чешки културен център

Ресторант на деня

image

The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

Клуб/Бар на деня

image

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК