Зала ”Фестивална” отвори врати като ”Асикс Арена”

stat 09:49  |  13 ноември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Официално се откри основно реконструираната и обновена зала ”Асикс Арена” (бивша зала ”Фестивална”) Официално се откри основно реконструираната и обновена зала ”Асикс Арена” (бивша зала ”Фестивална”)
Сн.: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха реновираната зала "Асикс Арена" (бивша зала "Фестивална")
В неделя тя отвори врати за първото лекоатлетическо състезание от 2011 г. насам.

В залата се събраха над 250 деца на възраст от 5 до 13 г., които участват в петия турнир от лекоатлетическата верига GO!KIDS!, организиран от спортен клуб "Приорити спорт" на Магдалена Христова.

Асикс Арена", каквото е новото има на зала "Фестивална", претърпя цялостна реконструкция, като ремонтните дейности стартираха в първия мандат на Кралев като министър на спорта.

В обновяването и модернизирането на обекта са инвестирани 7 милиона лева. От тях 4 милиона лева са собствени средства на търговско дружество "Академика 2011" ЕАД с принципал ММС, а останалите 3 милиона лева са осигурени по договор за енергийна ефективност.

На 26 юли 2017 г. бе сключен договор за спонсорство между "Академика 2011" ЕАД и "Асикс", по силата на който фирмата за спортна екипировка ще подпомага издръжката на съоръжението със 100 000 лева годишно за период от 6 г.

След ремонта капацитетът на залата е увеличен на 2270 седящи места с възможност да бъдат настанени до 6000 души за концерти и масови прояви. Всички седалки са подменени. Инсталирано е най-модерно и качествено спортно оборудване - пълен комплект пособия за лека атлетика и писта с четири коридора от реномирания производител "Мондо".

Обособени са ВИП ложа, помещения за администрация, персонал, отбори, съдии, делегати, допинг контрол и сектор за медиите. Осигурен е достъп за хора с увреждания както в състезателната зона, така и на трибуните. По време на реконструкцията са въведени мерки за енергийна ефективност и изолация на стените и покрива, в резултат на което разходите за отопление и консумативи ще намалеят осезаемо с 40%.

Освен основното си приложение за лека атлетика, залата е подходяща и за много други спортове като футзал, гимнастика, танци, аеробика, бойни спортове, фитнес и др.


Премиери

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Всички премиери »

12 картини - изложба живопис на Хинко Хинков

Галерия ТЕА АЛБА, ул. Янтра 25

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК