Автосервизи горят опасни отпадъци

stat 17:28  |  29 декември 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов /  
Проверени са 9 автосервиза Проверени са 9 автосервиза
Сн.: Shutterstock

15 проверки за горене на отпадъци направиха РИОСВ - София, Столичната община и СДВР.
Петнадесет съвместни проверки за контрол върху горенето на отпадъчни материали, които замърсяват въздуха в София, извършиха Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ - София, Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ в рамките на акция, която започна на 21 декември. Това съобщава пресцентърът на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Вчера и днес са проверени 7 обекта, като в един от автосервизите е установена липса на утвърдени работни листове за генерираните от дейността му отпадъци. Предвидената за това нарушение санкция е от 15 000 до 50 000 лв.

Общо от началото на акцията екипите са проверили 9 автосервиза и 6 пункта за вторични суровини в район "Възраждане", "Оборище", "Красна поляна", "Овча купел" и "Илинден". Констатирани са 9 нарушения и са съставени 8 акта, като единият от тях е за две нарушения. При 7 от проверените обекти не са констатирани нарушения, се посочва в съобщението.

При две от шест инспектирани площадки за събиране на вторични суровини е констатирано незаконно съхраняване на отпадъци от черни и цветни метали и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Предвидената санкция е от 15 000 до 50 000 лв.

Друго драстично нарушение е установено в автосервиз, където нерегламентирано са се изгаряли опасни отпадъци /отработено масло/. На дружеството е съставен акт, като законодателството предвижда санкция от 10 000 до 50 000 лв.

При други проверки е установено, че в обекта няма работни листове за класификация на отпадъците, за което се предвижда санкция от 5000 до 15 000 лв., или за установено изгаряне на неопасни отпадъци /пластмаси и кабели/ - от 1400 до 4000 лв., и други, информират от МОСВ.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

Кинофестивал за алтернативни начини на учене

Център за култура и дебат „Червената къща“, Чешки културен център

Ресторант на деня

image

The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

Клуб/Бар на деня

image

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК