Безплатни карти и екскурзоводи показват София

stat 09:50  |  11 януари 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Сборен пункт на екскурзоводите е площад ”Св. Неделя” Сборен пункт на екскурзоводите е площад ”Св. Неделя”
Сн.: Shutterstock

Във връзка с европредседателството на България ОП "Туризъм" към Столична община осигурява безплатни карти и екскурзоводи за забележителностите в града.
Сред тях е и културен календар, който се обновява на всеки 3 месеца.

"Произвеждаме два типа карти, които са т. нар. блок карти, едната карта е за забележителностите на централна градска част на София - на български и на английски език, а другата е за храмовете в централна градска част. Имаме една поредица от три дипляни, които са свързани с историята на София - древна, средновековна и модерна, които също са в шест езикови версии“, каза директорът на общинско предприятие „Туризъм“ към Столична община Иво Маринов пред БНТ.

Освен това туристите могат да разчитат на различни групи безплатни екскурзоводи. Едните работят вече осма година, а другите започват дейността си през месец декември.

Екскурзоводите тръгват с различни групи, в точно определен час и се събират пред Съдебната палата или пред "Св. Неделя". Обиколката продължава около 2 часа. Повече информация за безплатните екскурзоводи можете да откриете в интерне.

"Напълно на доброволни начала решихме да посрещнем нашите гости на София и да им покажем културата и историята на мястото“, каза Станчо Станев - екскурзовод.

Прогнозите са през 2018 година страната ни да посрещне рекорден брой туристи. Една от причините е и Българското председателство на Съвета на ЕС.

"Аз лично още на първата си обиколка за тази година оповестих пред групата, че през първото шестмесечие на 2018-а България ще бъде столица на Европа“, каза Димитър Димитров - екскурзовод.

И освен че можем да покажем много архитектурни забележителности и природа, не бива да забравяме, че ние българите можем да бъдем полезни и с духовността си.


Премиери

Без последна спирка

Без последна спирка

Бизнесмен е въвлечен в криминален заговор, докато пътува по ежедневния маршрут към дома си - след...

Болшой

Болшой

Млада балерина се бори да получи роля в балетен спектакъл в прочутия московски "Болшой театър”....

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Ботаника

Напълно реновирания ресторант Ботаника, разположен в спокойна и к ...

Клуб/Бар на деня

image

Rock it

Създаден през 2011 година, рок бар RockIT се превръща в едно от н ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК