7 лв. глоба за пушене във ватманска кабина

stat 11:10  |  13 февруари 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Ватманите имат половин час почивка на крайните станции, време и за цигара. Ватманите имат половин час почивка на крайните станции, време и за цигара.
Сн.: Bulphoto

Ватманът, сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде Наказват с глоба от 7 лв. Той ще получи и административно наказание „забележка”.
Това каза зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев по повод клипът, който бе показан снощи по bTV.

"Три-четири пъти като го хванат и си отиде бонусът от 50 лв., получават един такъв бонус за качествено извършване на услугата”, обясни той.

На видеото се вижда, че ватманът пали цигара, а на отправените му от зрител забележка, той отговаря: „Ти ще ме снимаш или какво (…) Ти ли ще ми кажеш (че съм в нарушение)?!”. „Герой” в клипа е Ивайло Цолов с 25 години трудов стаж в електротранспорта.

По думите на зам.-директора на Столичният електротранспорт контролните органи месечно регистрират 10-12 души за пушене в кабините.

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", каза още Василев.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства”, заяви авторът на видеото Иван Деспов пред bTV.

"Това е елементарно правило - просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията”, попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче бе категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това, Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се, не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

Кинофестивал за алтернативни начини на учене

Център за култура и дебат „Червената къща“, Чешки културен център

Ресторант на деня

image

The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

Клуб/Бар на деня

image

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК