Софиянци против закриване на трамвайна линия

stat 08:46  |  12 март 2018 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Най-вероятно е трамваят да бъде заменен с тролейбусна линия Най-вероятно е трамваят да бъде заменен с тролейбусна линия
Сн.: Shutterstock

Жители на кв. „Лозенец” протестират срещу намерението на Столична община да закрие трасето на трамвай № 6, което стига до техния квартал.
Местни хора недоволстват срещу временното преместване на трамвайните линии, което продължава вече близо 7 г. Маршрутът на трамвая беше отклонен към кв. „Иван Вазов” преди две години уж временно заради ремонта на подлеза на НДК. Ремонтът приключи, но трамваят продължава да се движи към кв. „Иван Вазов”, предаде bTV.

На обществено обсъждане миналата седмица стана ясно, че се предлага премахването на трамвайната линия до кв. „Лозенец”. Има четири варианта, експертен съвет към главния архитект ще избере един от тях, обяви зам.-кметът по транспорт на Столичната община Евгени Крусев. Най-вероятно е трамваят да бъде заменен от тролейбусна линия, която да стига до кв. „Манастирски ливади” по бул. „Арсеналски”.

Жителите на кв. „Лезенец” напомниха, че вече са събрани 5000 подписа за запазване на трамвайното трасе до техния квартал. Те подчертаха, че от Столична община им бяха обещали спирането на трамвай да е временно.

Трамвай №6 се движи и в момента от кв. „Обеля” до кв. „Иван Вазов” и ще продължи да се движи, защото обслужва много хора, напомни обаче Крусев.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Немезис

Немезис

Секс, наркотици, ченгета, турски канали, руска мафия, наказателни акции и още нещо - нещо, което...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Клуб/Бар на деня

image

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК