Над 20 екипа работят по ремонтите на улиците в София

stat 08:27  |  13 март 2018 | | / Таня Тодорова /  
Ремонтите са започнали веднага след топенето на снега Ремонтите са започнали веднага след топенето на снега
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа в София. Над 40 са обектите за миене и ремонти, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От първия ден, в който приключи снеготопенето екипите бяха на улиците и за почистване на улиците и на междублоковите пространства, каза Фандъкова по БНТ.

Тази зима беше интересна - лека, но динамично се сменяше времето. Още през януари имаше темпеаратури от до 15 градуса, имаше сериозни амплитуди. Това е сериозно изпитание за пътната настилка, обясни кметът на София.

"За първа година бюджета за основни улици и булеварди се равнява на този за вътрешноквартални улици. Ще разчитаме на районните кметове, те трябва да подадат своите обекти и да контролират фирмите които ще работят. Бюджетът който сме отделили е сериозен и трябва да се внимава", каза Фандъкова.

"Тъй като зимата беше лека, в момента се изчислява колко пари са се спестили от снегопочистване. Тази година сме заложили повече пари за миене на улиците. Ако можем да отделим средства от зимното почистване отново ще идат за миене. Със сигурност ще се почувства от гражданите. Вече бяха мити основни булеварди. Сега остава да се влезе в кварталите", добави тя.

"Най-напред ще се ремонтира ул. "Граф Игнатиев". Там ще се подмени канализацията и водопровода, които са много стари. Със сигурност трябва да се конструира подземната инфраструктура, за да има повече живот на настилките. Предстои изборът на изпълнител. Ще бъдат реконструирани и площадите "Славейков" и "Гарибалди"", обясни Йорданка Фандъкова.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Немезис

Немезис

Секс, наркотици, ченгета, турски канали, руска мафия, наказателни акции и още нещо - нещо, което...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Клуб/Бар на деня

image

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК