”Софийска вода” издирва 25 000 длъжници

stat 16:04  |  8 февруари 2011 / Таня Тодорова /  
Близо 25 хиляди клиенти - длъжници на „Софийска вода” ще бъдат потърсени, за да си платят
Сн.: Bulphoto

„Софийска вода” започна да работи с две специализирани фирми за събиране на вземания. Близо 25 хиляди клиента – длъжници ще бъдат потърсени от тези фирми, за да ги поканят да си платят.
Това каза прокуристът на „Софийска вода” Иван Иванов пред Агенция „Фокус”. Иванов припомни, че в края на 2010 г. просрочените задължения на клиенти към „Софийска вода” са близо 59 млн.лв., а за 2009 г. сумата е 51 милиона лева. На домакинствата се пада 89% от общия дълг, включително и няколко блока в София на общо плащане с много големи задължения.

„Софийска вода” системно следи неплатените сметки и предприема всички законови методи за събирането на задълженията. Специализиран отдел на дружеството работи с клиентите със задължения - изпращат се напомнителни писма, клиентите с две просрочени сметки и дълг над 30 лв. получават обаждания по телефона, специалисти „преговори с клиенти” извършват посещения в имотите, за които има натрупан дълг и предлагат различни възможности за плащане. Когато клиентът е затруднен да изплати задълженията си наведнъж има възможност за сключване на споразумение за разсрочено плащане”, обясни Иван Иванов.

В краен случай „Софийска вода” прибягва и до съдебно търсене на дълга (през миналата година са заведени над 1000 дела), а в някои случаи и до прекъсване на водоснабдяването, посочи още той.

По отношение на обсъждането на такса „водомер”, която бе обсъждана на заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), Иванов подчерта, че това е тема, която не е актуална в момента за "Софийска вода". 


Премиери

Уинкс: Мистерия от дълбините

Уинкс: Мистерия от дълбините

"Winx Club: The Mystery of the Abyss": Уинкс се бори с ужасна мистерия, която ще накара...

Нощ в музея: Тайната на гробницата

Нощ в музея: Тайната на гробницата

Пригответе се за дива и изпълнена с приключения нощ в музея, в която Лари (Бен Стилър) броди из...

Всички премиери »

Зимни сюжети от Голямата война

Галерия "Средец" на Министерство на културата

Театър 199 : Дуети

Камерна зала от: 19:30

Ресторант на деня

image

Gio Café

Потопете се в приятната обстановка, която заведението ще Ви предл ...

Клуб/Бар на деня

image

Sugar Club

Разположен в идеалния център на София, SUGAR Club е едно от най-а ...

Избери категории:

СПРАВОЧНИК