Раздават топла храна на над 2000 души в столицата

stat 12:15  |  21 ноември 2011 / Редактор Таня Тодорова /  
От 1 декември започва раздаването на 1350 порции с топла храна От 1 декември започва раздаването на 1350 порции с топла храна
Сн.: БГНЕС

Повече от 2000 души в столицата ще получават топла храна след 1 декември, съобщи за БТА заместник-кметът на София Албена Атанасова.
В момента 650 души получават ежедневно храна по проекта "Социални трапезарии" на МТСП, който е с осигурено финансиране до 31 декември. От 1 декември започва раздаването на 1350 порции с топла храна по проект, финансиран от банка.
От тази зима общината ще осъществи още една социална услуга за бездомните лица - съвместно с фондацията "Мисия без граници".

От 1 януари мобилни екипи на Централната гара и на гара "Подуяне" ще раздават 100 порции с храна на бездомните лица. Местата са избрани заради концентрацията там на лица с нисък социален статус.

От 20 декември до края на март общината ще предложи на бездомните подслон в общински кризисен център. Това е вече традиционна услуга на общината заради ниските температури и опасността от измръзване на нощуващите по улиците хора, обясни Атанасова, но превозването до кризисния център на застрашени ще става само с тяхно желание.


Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Ботаника

Напълно реновирания ресторант Ботаника, разположен в спокойна и к ...

Клуб/Бар на деня

image

Rock it

Създаден през 2011 година, рок бар RockIT се превръща в едно от н ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК